Şimdi yükleniyor

TURLAMA TAKTİĞİ

TURLAMA TAKTİĞİ

Sınavlarda zamanı doğru kullanmak için uygulanan etkili bir taktikdir.

Bu taktiğe göre sınavlar üç turda çözülmelidir.

1.Tur ; Çok Kolay Sorular

2. Tur ; Orta Seviye Sorular

3. Tur ; Çok Zor Sorular

Her turda sorular en fazla iki defa okunmalıdır. Birinci okumada sorunun cevabını bulamadıysanız o soruyu ikinci defa okuyun. Eğer ikinci okumada da soruyu cevaplayamazsanız o zaman o sorunun yanına soru işareti koyup mutlaka bir sonraki soruya geçin. İlk turda hiçbir soruyu üçüncü defa okumayın. Eğer soru çok zor bir soru ise o zaman sorunun yanına çift soru işareti eğer orta zorlukta bir soru ise tek soru işareti koyup hemen o soruyu geçin.

Böylelikle ilk turda çok kolay soruları kaçırmadan doğru yapmış olursunuz.

İkinci turda ise ilkönce tek soru işaretli sorulara bakmanız gerekir. İkinci turda da yine soruları en fazla iki defa okumalısınız. İkinci tek soru işaretli soruyu ilk okumada yapma ihtimaliniz yaklaşık yüzde 90’dır. Çünkü; O soruyu ilk turda okuduğunuz için bilinçaltınız siz diğer sorularla uğraşırken bile o arka planda çözmeden bıraktığınız soruları çözmeye devam etmektedir. Eğer ikinci turda da soruyu ilk okumaya çözemediyseniz soruyu yine hemen bırakıp gitmiyorsunuz. O soruyu ikinci turda da ikinci defa okuyorsunuz. Bu ikinci okumada ise o soruyu çözme ihtimaliniz yüzde 99 olur. Eğer ikinci turda da soruyu ikinci defa okumaya rağmen soruyu çözemediyseniz o zaman o sorunun yanındaki tek soru işaretinin yanına bir soru işareti daha koyup o soruyu tekrar geçmeniz gerekir. Yani ikinci turda da soruları üçüncü defa okumak yasaktır. O sorunun artık üçüncü tura kalması gerekir. Vakit olursa eğer üçüncü turda tekrar bakarsınız. Kalmazsa o soruyu yapmak zorunda değilsiniz.

Son turda ise vakit kalırsa (üçüncü tür) yanında çift soru işareti olan sorular yapılır. Üçüncü turda da sorular en fazla iki defa okunmalı. İki defa okunup da yapılamayan sorular mutlaka geçilmeli.

Örnek;

  1. Turda ; İlkönce Türkçe dersinin en kolay soruları yapılır. Sonra Matematik-Sosyal ve Fen derslerinin en kolay soruları yapılır.
  2. Turda ; İlkönce Türkçe dersinin orta seviye soruları yapılır. Sonra Matematik-Sosyal ve Fen derslerinin orta seviye soruları yapılır.
  3. .Turda ; ilkönce Türkçe dersinin en zor soruları yapılır. Sonra Matematik-Sosyal ve Fen derslerinin en zor soruları yapılır.

Unutmayın !!! Sınavda en yüksek puanı en zor soruyu yapan değil en çok soruyu yapan alır. Net sayınızın fazla olması zor soru çözmenizden daha önemlidir. Bu yüzden sınav süresince turlama yöntemini çok iyi kullanın.