Şimdi yükleniyor

ETKİLİ ÖĞRENME

ETKİLİ ÖĞRENME

Etkili Öğrenme bir süreçtir.

Bir konunun etkili öğrenilebilmesi için aşağıdaki unsurların yüzde yüz başarıyla uygulanması gerekir.

1- Ders devamsızlığı yapmamak

2- Derse geç kalmamak

4- Dersi çok iyi dinlemek

5- Ders Dinlerken anlaşılmayan yeri öğretmene sormak. İhmal etmemek, sonraya bırakmamak

6- Ders çalışmaya başlarken işe günlük tekrar + test (1 test) çalışması yaparak başlamak. İlkönce o günkü konularla ilgili 30 ya da 40’ar dk. Tekrar +1 Test çalışması yapmak.

7- Her gün en az 1 saat veya daha fazla süre serbest eksik konu çalışması yapmak (Çok zayıf olan bir konuyu ekstra çalışmak)

8- Günlük Tekrar+Test çalışması yapılan her konuya 7 gün içinde ikinci defa Tekrar+Test Çalışması (30-40 dk.) yapmak. Buna Haftalık Tekrar+Test Çalışması denir.

9- Günlük ve Haftalık Tekrar+Test Çalışması yaptığımız konulara 30 gün içinde bir daha Tekrar+Test Çalışması (30-40 dk.) yapmak. Buna Aylık Tekrar+Test Çalışması denir.

10- Günlük-Haftalık-Aylık Tekrar+Test Çalışması yaptığımız konulara 3-4 ay içinde yani sömestır tatilinde ve yaz tatilinde son kez Tekrar+Test Çalışması (30-40 dk.) yapmak. Buna da Sömestır Tekrarı+Test Çalışması denir.

11- Ayrıca her gün en az 30 dk. Paragraf 30 Dk. Problem çalışması da yapılması gerekir. Çünkü; Türkçeden en fazla sorunun geldiği Paragraf Matematikten ise Problemler dir.

12- Yine her gün en az 15 dk. kitap okuma yapılması gerekir. Kitap Okuma yalnızca Türkçe dersine değil fizik, matematik gibi sayısal derslere de çok katkı verir. Çünkü; Bütün dersler aslında ilk başta soruyu doğru okuma-doğru okuduğunu doğru anlama- doğru anladığını doğru yorumlama-doğru yorumladığından da doğru sonuç çıkarma becerisine dayanır. İşte kitap okuma da tüm bu becerileri en etkili şekilde geliştiren bir etkinliktir.